Parket opent onderzoek naar partnergeweld tegen Jeny Bonsenge

© Jeny Bonsenge via Instagram

Jeny Bonsenge, de Molenbeekse danseres die twee jaar geleden optrad in de show van Ellen DeGeneres, getuigt op Instagram over partnergeweld. Ze zegt dat haar ex-man, de comedian Docteur Idéologie, haar fysiek heeft mishandeld en postte een foto van haar verwondingen. Het Brussels parket heeft een onderzoek geopend.

Bonsenge is twee jaar geleden viraal gegaan in een dansvideo met een van haar leerlingen die miljoenen views haalde. Ze werd getipt door de Britse hertogin Meghan Markle en mocht zelfs overvliegen om in de show van Ellen DeGeneres op te treden. Nadien richtte ze in Sint-Joost-ten-Node haar eigen dansschool op.

De danseres postte maandag op Instagram een foto van zichzelf met een gezwollen oog, dat schrijft VRT. Bij de foto’s legt Bonsenge uit dat ze tijdens haar relatie met Bryan Bule Lumbala, ook wel gekend als comedian Docteur Idéologie, verschillende vormen van geweld heeft ervaren.

'Bang om te spreken'

Ze schrijft dat ze lange tijd te bang was om naar buiten te komen met haar verhaal: “Bang zijn om te spreken, bang zijn voor de reactie van mensen. Bang voor bedreigingen. Bang om naar buiten te gaan. Bang zijn om iemand en hun carrière pijn te doen, bang zijn om dood te gaan als je iets zegt."

Bovendien moedigt ze alle vrouwen aan die in een gelijkaardige situatie zitten te vertrekken: “Zelfs als het naar jouw mening niet serieus is en je wordt verteld dat het huwelijk niet gemakkelijk is en dat je moet doorstaan, vertrek bij het eerste teken van geweld," aldus Bonsenge.

Ex-partner ontkent

Haar ex-partner heeft ondertussen ook op Instagram gereageerd en ontkent de beschuldigingen: “Ik ben in ieder geval zelf tegen geweld tegen vrouwen. Ik heb nooit een vinger uitgestoken naar haar, en aangezien er dingen zijn die verklaard kunnen worden zal ik mezelf uitleggen."

Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek werd geopend. “Gezien de context van intra-familiaal geweld geven we geen extra informatie”, aldus een woordvoerder.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?