Jeny Bonsenge en 13 andere Molenbekenaren krijgen een ster

© Youtube

Onder meer Jeny Bonsenge, Amal Amjahid en Belgian Kitchen Solidarity worden vanavond in de bloemetjes gezet door de gemeente Molenbeek. Zij behoren tot de laureaten van de Sterren van Molenbeek.

De prijswinnaars worden vanavond tijdens een gala-avond in het gemeentehuis geëerd. "Onze gemeente wil het talent en de energie van onze inwoners uitlichten via Molenbekenaren die onze gemeente doen groeien en het positieve imago laten uitstralen over België en de rest van de wereld”, zegt burgemeester Catherine Moureaux.

Vanaf 19u zijn geïnteresseerden welkom en om 20u begint het officiële gedeelte van de avond. Na afloop is er nog een receptie. Moureaux: "Met deze plechtigheid willen we hoop geven aan iedereen die de gemeente in beweging wil brengen."

De laureaten

In totaal worden 14 inwoners en organisaties uit Molenbeek in de bloemetjes gezet. Choreografe Jeny Bonsenge vergaarde afgelopen jaar wereldwijde bekendheid dankzij haar optreden in de Amerikaanse Ellen DeGenersshow. Amal Amjahid is wereldkampioene Braziliaanse jiujitsu en tevens verantwoordelijk voor de vzw CENS Academy. En Belgian Kitchen Solidarity is een vereniging die hulp biedt aan de armen en warme maaltijden serveert naar het voorbeeld van organisaties die hulp bieden aan vluchtelingen en daklozen.

Andere sterren zijn: beelden en hedendaags kunstenaar Peter Downsbrough, striptekenares Judith Vanistendael, hockeyspeelster Emilie Sinia, modeontwerpster Siré Kaba, bokskampioen Mohamed El Marcouchi, Le Foyer, scenarist en politie-inspecteur Mourad Dhoir, voorzitter van wijkcomité Maritime Jean-Louis Mahieux, hulpvereniging voor moeders Fam'Solidaires, rapper en dj Alain Deproost, ook bekend als DJ Daddy K en het Ciné-Photo-atelier van het Huis van Culturen en Zakaria El Bakkali.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?