Vrouw opgepakt voor bloedige doodslag op partner in Brussel

© Belga
04/05/2023

In Brussel is tijdens de nacht van woensdag op donderdag een vrouw opgepakt nadat ze haar partner op bloedige wijze om het leven zou hebben gebracht. Dat melden Sudpresse en Het Nieuwsblad. De vrouw zou de man in hun appartement aan de Zuidlaan met een groot mes hebben neergestoken. Het Brusselse parket was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

"Een dertigjarige man is donderdagochtend rond 2 uur zwaargewond geraakt door messteken in de buik en is aan die verwondingen overleden", meldt het Brusselse parket. "De feiten zouden zich afgespeeld hebben in een appartement op de Zuidlaan, ter hoogte van de tramhalte Lemonnier. Een 35-jarige vrouw, die beschouwd wordt als verdachte, is ter plaatse van haar vrijheid beroofd.

Het Brusselse parket heeft een wetsarts aangesteld en het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse gestuurd. We hebben ook een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag. Die is, samen met het parket, ter plaatse afgestapt."

"Het onderzoek loopt en op dit moment zullen we geen verdere commentaar geven", aldus nog het parket. Volgens Sudpresse en Het Nieuwsblad zou de vrouw in haar eerste verklaring ontkennen dat zij de feiten gepleegd heeft, en beweren dat een derde persoon het appartement binnengedrongen is en haar man omgebracht heeft.

Vlakbij het gebouw waar het koppel woonde, werd wel een groot mes teruggevonden, dat waarschijnlijk gebruikt werd bij de feiten. Nog volgens beide media was er vaker ruzie bij het koppel, en was de politie recentelijk nog moeten tussenkomen omdat de vrouw zichzelf verwond had met een mes.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni