Dakloze bewaakte bankje op Stalingradlaan met mes

© Photo News
| Het incident vond plaats op de Stalingradlaan.

Een Brusselse dakloze is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf, omdat hij messteken uitdeelde aan mensen die wilden gaan zitten op 'zijn bankje' op de Stalingradlaan. Aanvankelijk werd de man verdacht van poging tot moord, maar volgens de rechter handelde de dakloze uit zelfverdediging.

Dat schrijft de krant La Capitale woensdag.

Mehdi M. lag op 4 augustus met al zijn spullen op zijn gebruikelijke bankje op de Stalingradlaan. Twee personen vroegen de dakloze van Algerijnse origine om plaats te maken, zodat ze konden zitten. Mehdi M. weigerde waarop een van beide mannen de dakloze uitschold én sloeg.

Mehdi M. liet zich niet doen en trok plots een mes. Daarmee raakte de dakloze zijn aanvaller vier keer: twee keer in de dij, een keer in de rug en eenmaal in de hand. Zijn kompaan werd twee keer gestoken in het dijbeen. "Als ik wilde, sneed ik hun harten uit en at ik die op", riep Mehdi M. toen politieagenten ter plaatse kwamen. De dakloze gaf nadien toe dat hij zijn beheersing was verloren.

Twee gemeenschapswachten, die getuige waren van het incident, bevestigden dat Mehdi M. niet met voorbedachten rade tewerk ging. De correctionele rechtbank ging op basis daarvan uit van zelfverdediging. De 'poging tot moord' werd teruggebracht tot 'opzettelijke slagen en verwondingen'. De dakloze werd gestraft met een celstraf van 30 maanden, volledig met uitstel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?