Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis

| Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis.

Derde verdachte blijft in de cel in onderzoek naar dubbele moord Kraainem

© Chris Verhaeghe
28/09/2022

De derde verdachte in het onderzoek naar de dubbele moord in Kraainem (Vincent L.) blijft in de cel. De man verscheen vanmorgen voor de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling, die besliste om zijn aanhouding met een maand te verlengen.

In maart werden de lichamen van een vrouw van 46 en haar 17-jarige dochter levenloos aangetroffen in hun woning in de Annecylaan in Kraainem. De hulpdiensten werden verwittigd door de vriend van de vrouw, die al snel werd opgepakt en door de onderzoeksrechter werd aangehouden op verdenking van de dubbele moord. De man van 51 heeft de feiten steeds ontkend en werd uiteindelijk op 5 mei vrijgelaten door de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

Het onderzoek liep intussen nog steeds verder en twee weken geleden werd de man opnieuw opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde, samen met een tweede verdachte. Het gaat om een 39-jarige man van Congolese origine uit Brussel, die volgens het parket de moorden heeft gepleegd in opdracht van de partner en stiefvader van de slachtoffers. Kort nadien werd nog een derde verdachte opgepakt. Hij zou volgens het parket de vermoedelijke uitvoerder van de moorden in contact hebben gebracht met Pierre D.

Moordcomplot

Het parket vermoedt dat de drie verdachten betrokken zijn in een moordcomplot dat uiteindelijk het leven heeft gekost aan de 46-jarige Magali W. en haar dochter Coline. De drie verdachten ontkennen die theorie. Pierre D. zou volgens een bron dicht bij het onderzoek contact hebben genomen met de derde verdachte, Vincent L. uit Lubin, in het kader van werkzaamheden aan zijn appartement. Die zou dan weer de 39-jarige Congolese verdachte hebben gecontacteerd om hem daarbij bij te staan. Die uitleg zou de vele telefonische contacten tussen de verdachten moeten verklaren.

De raadkamer bevestigde eerder al hun aanhouding, maar Vincent L. ging in beroep tegen die beslissing. De zaak kwam dinsdag voor de Brusselse KI, die besliste om de man niet vrij te laten en zijn aanhouding te verlengen met één maand.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni