Dieven teisteren horecazaken in Marollen

marseillais_0.jpg
Le Marseillais du Jeu de Balle
Le Marseillais du Jeu de Balle

Dieven lijken het gemunt te hebben op de horecazaken op het Vossenplein. Begin deze week was restaurant Vieux Marché het slachtoffer van een gewapende overval. Vorige week gingen agressieve dieven met de kassa van café Marseillais aan de haal.

Daarover schrijft de krant La Capitale donderdag.

In de nacht van maandag op dinsdag werden de eigenaar, werknemer en een klant van Vieux Marché verrast door een gemaskerde overvaller. Die richtte zijn vuurwapen naar het drietal en ging met hun smartphones en de kassa aan de haal. De restaurantbaas incasseerde nog een klap op het hoofd. Bij de buren van Le Mouton Bleu sloeg men alarm door de herrie, maar de politie kwam te laat.

Ook in Marseillais

Aan de overzijde van het Vossenplein was er een week eerder een gelijkaardig incident bij Marseillais. Donderdagavond 12 september viel een man met een vuurwapen en pepperspray de cafébaas aan, om er met de kassa vandoor te gaan. Diezelfde avond zou de dader een andere man overvallen hebben in de Hoogstraat.

Het is voorlopig nog niet duidelijk of er een link is tussen beide gewapende diefstallen, maar de buurtbewoners vrezen voor een dievenplaag. Het parket is op de hoogte van de incidenten, maar kon nog geen verdachten oppakken. Het onderzoek moet uitwijzen of er een verband is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?