Dode man nabij Docks: geen tussenkomst derde bij overlijden

© Belga
04/09/2019

De man die op 12 augustus dood werd aangetroffen op de Vilvoordselaan in Laken, is waarschijnlijk niet door toedoen van een derde om het leven gekomen. Dat meldt het Brusselse parket woensdag. "De juiste doodsoorzaak is nog niet gekend en een toxicologisch onderzoek is lopende", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. "Maar niets laat toe om in deze fase van het onderzoek te besluiten dat er een tussenkomst van derden is geweest."

Het lichaam van de man werd op 12 augustus rond 18 uur aangetroffen onder een brug op de Vilvoordselaan. Na de eerste vaststellingen besliste het parket een gerechtelijk onderzoek te openen voor doodslag. Volgens het parket waren er immers sporen die konden wijzen op de tussenkomst van een derde bij het overlijden.

Zo waren er aanwijzingen dat de man niet om het leven was gekomen op de plaats waar hij gevonden werd, maar dat zijn lichaam verplaatst werd, en waren er sterke vermoedens dat het overlijden plaatsvond een hele tijd voor het lichaam aangetroffen werd.

Een autopsie bracht midden augustus geen duidelijkheid over de juiste doodsoorzaak, noch over de identiteit van de man. Daarop werden een aantal bijkomende medische onderzoeken gevraagd, waaronder een toxicologisch onderzoek. Die hebben nog geen uitsluitsel kunnen geven over de doodsoorzaak, maar volgens het parket is er geen reden meer om te vermoeden dat er een tussenkomst van derden is geweest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Justitie , Docks , verdacht overlijden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni