Doodrijder Jette droeg enkelband voor diefstal

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 3 februari 2020
Updated: 03-02-2020 - 16:29

De autobestuurder die zondag een voetganger aanreed op het Werrieplein in Jette was onder invloed van drugs. Dat verneemt BRUZZ van het Brussels parket. De man is geen onbekende bij het gerecht, want was vrij onder voorwaarden en stond onder elektronisch toezicht nadat hij schuldig was veroordeeld voor verschillende diefstallen.

Het 51-jarige slachtoffer uit Brussel overleed zondagochtend ter plekke. De man stak het zebrapad over toen hij aan hoge snelheid gegrepen werd. De bestuurder liet een gewonde passagier achter en nam zelf de benen, maar werd de dag zelf nog gevat door de politie.

Het parket vordert een onderzoeksrechter en vraagt om de bestuurder aan te houden op basis van twee kwalificaties: voor onvrijwillige doodslag ten aanzien van de voetganger, en vrijwillige slagen en verwondingen ten aanzien van de passagier.

De precieze omstandigheden van de aanrijding worden nog voort onderzocht, maar intussen vernam onze redactie dat de bestuurder vrij was onder voorwaarden. Het parket bevestigt dat hij veroordeeld was voor verschillende diefstallen.

Het ongeval gebeurde rond 05.15 uur zondagochtend. De 29-jarige autobestuurder reed dwars over de rotonde en knalde aan een rotvaart tegen een buurtbewoner aan. Het voertuig kwam tot stilstand op de berm.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?