Voetganger doodgereden in Jette, chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

© BRUZZ
| De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom.

Zondagochtend omstreeks 5.15 uur werd een voetganger aangereden op het Werrieplein in Jette. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf. Dat bevestigt het Brusselse parket aan BRUZZ. Eén verdachte is aangehouden.

De voetganger is ter plaatse overleden. Ook een passagier van de auto raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder heeft de vlucht genomen. Dat bevestigt het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde rond 5.15 uur zondagochtend. De wagen reed dwars over de rotonde en reed daarbij een buurtbewoner aan. Die overleed ter plaatse.

Volgens ooggetuigen vlamde het voertuig over het betonnen verhoog van de tramsporen tegen een reeks bomen, alvorens tot stilstand te komen aan de andere zijde van de rotonde.

Ondertussen werd één verdachte geïdentificeerd en van zijn vrijheid beroofd. De dertiger moet nog verhoord worden door de politiediensten. Een onderzoek loopt om de precieze omstandigheden van het ongeval te verduidelijken.

De politie was massaal aanwezig op het Werrieplein.
© BRUZZ
| De politie was massaal aanwezig op het Werrieplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?