Douane haalt meer dan 20.000 euro aan boetes op bij controle met politie

© Peter Dhondt/BRUZZ

De dienst Douane en Accijnzen heeft vrijdagavond deelgenomen aan een verkeerscontrole in de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) en heeft daarbij voor meer dan 20.000 euro aan boetes opgehaald. Dat meldt de politiezone maandag. Bij andere verkeerscontroles in het voorbije weekend trok de politie dan weer de rijbewijzen van 15 bestuurders in.

Tijdens de gezamenlijke controleactie van de politie met Douane en Accijnzen kon die laatste dienst ter plaatse voor 8.838 euro aan uitstaande boetes innen. Daarnaast moest een reeks bestuurders nog een totaalbedrag van 11.456 euro aan boetes betalen.

Omdat ze die niet meteen konden betalen, werd hun voertuig in beslag genomen. Douane en Accijnzen controleerde ook nog de brandstof van 32 voertuigen, maar die bleken allemaal in orde.

Onder invloed

Tijdens de verschillende verkeersveiligheidsoperaties stelde de politie 29 processen-verbaal op voor bestuurders die onder invloed reden. In 16 gevallen hadden de personen te veel gedronken, terwijl 13 anderen onder invloed van drugs bleken. Bij 14 van de bestuurders die onder invloed reden, werd hun rijbewijs ingetrokken voor een periode van 3 uur tot 15 dagen.

Eén bestuurder werd ook administratief van zijn vrijheid beroofd wegens openbare dronkenschap en om een bloedmonster te nemen. Een laatste bestuurder zag zijn rijbewijs dan weer ingetrokken worden omdat hij veel te snel had gereden.

Tijdens de verkeerscontroles schreef de politie ook 128 processen-verbaal uit voor illegaal parkeren, voertuigen die niet verzekerd waren, voertuigen die geen nummerplaat droegen of bromfietsen waarvan de snelheid illegaal was opgedreven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?