Brusselse lokale politie schreef 3.600 boetes en 4.000 pv's uit tijdens lockdown

© PhotoNews

De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft tijdens de lockdownperiode 3.625 GAS-boetes, van 250 euro per stuk, en 3.909 processen-verbaal voor handelaars of horeca-uitbaters uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers die Brussels Parlementslid en Politieraadslid Bianca Debaets (CD&V) verkreeg van de politiezone.

Sinds de start van de lockdown hebben de agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene in totaal 5.163 uren extra uitgevoerd voor gerichte controles die bovenop de normale patrouilles en dienstverlening kwamen. Bovenop de duizenden boetes en pv's werden nog 223 pv's uitgeschreven voor ondernemingen en verenigingen die de regels rond de social distancing niet respecteerden en op het openbaar vervoer werden ook 188 pv's uitgeschreven voor het niet dragen van een mondmasker.

"Dit zijn cijfers die hoog lijken, maar ze vertegenwoordigen in werkelijkheid slechts een minderheid van onze burgers", legt Bianca Debaets uit. "Tot op vandaag moeten we in ons achterhoofd houden dat de epidemie nog niet achter ons ligt. We moeten dus blijven inzetten en beroep doen op het gezond verstand van de Brusselaar. En tegelijkertijd moeten we blijven controleren op plaatsen die hardleers blijken", vervolgt ze. Daarmee doelt Debaets op de beelden die afgelopen week opdoken van feestjes aan Flagey na het sluiten van de cafés en bars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?