Drie arrestaties in onderzoek naar prostitutie en drugs

© PhotoNews
| Politiebewaking in het justitiepaleis bij het assisenproces van de aanslag op het Joods Museum van Brussel.

Bij verschillende huiszoekingen in Etterbeek in een onderzoek naar mensenhandel en prostitutie zijn deze week drie verdachten opgepakt, dat is vernomen bij het Brusselse parket. De politie trof tijdens de actie ook een cannabisplantage aan met 600 planten.

“Begin maart kreeg de politie informatie over mogelijke prostitutie en mensenhandel in een gebouw in Etterbeek”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “In juli werd er een gerechtelijk onderzoek geopend dat woensdag leidde tot enkele huiszoekingen. Daarbij werden drie verdachten opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.”

Hoofdverdachte in de zaak is een vrouw die zich bezig zou houden met de exploitatie van prostitutie. “Ze huurde een gebouw in Etterbeek en runde er een bordeel”, aldus Goeman. “Tijdens de politieoperatie werd er ook een huiszoeking gedaan in een ander gebouw. Daar trof de politie een cannabisplantage aan. Twee mannen werden opgepakt en aangehouden omdat ze zich bezig zouden hebben gehouden met de kweek van cannabis.”

De drie verdachten verschijnen begin volgende week voor de raadkamer, die moet oordelen over hun verdere aanhouding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?