Politiezone Montgomery ontmantelt vier cannabisplantages

© Politiezone West
| (Archiefbeeld).

De recherche van de lokale politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) heeft begin juli vier cannabisplantages ontmanteld en heeft daarbij drie verdachten opgepakt. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Het onderzoek van de politie Montgomery was enkele maanden geleden al van start gegaan en focuste op de teelt en het verhandelen van verdovende middelen. Na speurwerk konden de agenten verschillende verdachten identificeren en een aantal adressen lokaliseren die zij onder valse namen hadden gehuurd.

Op 2 juli viel de politie binnen op zeven adressen. In vier panden werden cannabisplantages aangetroffen, met in totaal 1.706 planten. Op drie andere locaties waren de verdachten al voorbereidingen aan het treffen om nieuwe plantages op te bouwen.

De politie nam ook 4 kilogram marihuana, klaar voor verkoop, in beslag, en kon drie verdachten in de boeien slaan. Die werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?