Drie broers aangehouden voor homejackings bij bejaard koppel

© Belgaimage
| De drie broers werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar ontkennen elke betrokkenheid bij de feiten.

De onderzoeksrechter in Brussel heeft drie broers onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze drie homejackings zouden gepleegd hebben bij een koppel tachtigers in Laken. De slachtoffers waren de oom en tante van het drietal. Dat meldt de krant La Capitale dinsdag.

De eerste twee homejackings vonden in juli plaats, waarna in augustus een mislukte poging volgde en nadien nog een derde, geslaagde overval. Telkens ging het om minstens drie gewapende daders. Bij dat laatste feit werd het koppel tachtigers ook zwaar aangepakt.

De verdenkingen richtten zich op de drie broers omdat de oudste, die vaak bij het koppel ging om hen onder meer bij de boodschappen te helpen, aanwezig was toen de eerste overval plaatsvond. De man zou toen aan zijn oom en tante gezegd hebben dat hij klacht zou indienen, maar zou dat uiteindelijk toch niet gedaan hebben. Daarnaast leken de overvallers de woonst van de slachtoffers goed te kennen.

De laatste overval trok door het lawaai ook de aandacht van een buurman. Die kon de bivakmuts van één van de daders gedeeltelijk aftrekken en zou zo een van de broers herkend hebben. De drie broers werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar ontkennen elke betrokkenheid bij de feiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?