| Archiefbeeld

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een Brusselse vrouw veroordeeld tot drie jaar cel en 800 euro boete voor een reeks huisdiefstallen. Die pleegde ze tussen december 2019 en juni 2021, in huizen waar ze actief was als poetsvrouw, in verschillende gemeenten in Brussel en de wijde omgeving.

De manier van werken van de vrouw bleek telkens dezelfde. Ze schreef zich als vervanger in bij een kleiner uitzendkantoor en wachtte tot ze een andere poetsvrouw kon gaan vervangen. In de huizen waar ze moest gaan poetsen ging ze volgens de rechtbank doelgericht aan het werk, op zoek naar waardevolle juwelen en andere luxegoederen. Nadat de diefstal gepleegd was, kwam ze niet meer opdagen op het interimbureau.

Zo pleegde de vrouw minstens acht diefstallen. In één huis ontvreemdde ze verschillende luxehorloges ter waarde van 40.000 euro, de buit van een ander huis was ongeveer 160.000 euro aan juwelen.

De vrouw ontkende de feiten en wees erop dat de juwelen niet bij haar thuis gevonden werden. De rechtbank vond dat geen reden om haar vrij te spreken, maar vond dat dat wees op een slinkse manier van werken door de beklaagde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni