© Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene | De buit: cash geld en 7,6 kilo hasj

Drugshond leidt speurders naar 7,6 kilo hasj in Anderlechtse kelder

© Chris Verhaeghe
30/03/2022

In Anderlecht heeft de politie bij een huiszoeking meer dan zeven kilogram drugs aangetroffen. De vondst kwam er dankzij een drugshond. Naast verdovende middelen trof de politie ook een vuurwapen en cash geld aan.

Speurders van de recherche van de lokale Brusselse politie waren begin deze maand in het kader van een drugsdossier een huiszoeking aan het uitvoeren in een kelder. Daar troffen ze een duizendtal lege zakjes aan die gebruikt worden om drugs in te verpakken.

Een magere vondst, maar dat was buiten de drugshond gerekend. Die leidde de speurders naar een tweede kelder, waar een sporttas lag met daarin 76 blokken hasj, voor een totaalgewicht van 7,6 kilogram. Daarnaast vonden de inspecteurs ook een vuurwapen met bijhorende munitie.

Bij een huiszoeking in de woning van de huurder van die tweede kelder werd vervolgens 3.200 euro cash geld aangetroffen. De bewoner was afwezig en werd geseind. De man bood zich enkele dagen geleden aan bij de politie in het bijzijn van een advocaat en ontkende dat hij betrokken was bij drugshandel. Hij werd vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie