Dubbele moord Kraainem: Kamer van Inbeschuldigingstelling laat verdachte vrij

20190128_politiebewaking_in_het_justitiepaleis_bij_het_assisenproces_van_de_aanslag_op_het_joods_museum_van_brussel_c_photonews.jpg
© PhotoNews
| (archiefbeeld)
© PhotoNews
| (archiefbeeld)
Updated: 06-05-2022 - 14:01

Pierre D., de verdachte in het onderzoek naar de moord op Magali W. (46) en haar 17-jarige dochter Coline, op 24 maart in Kraainem, wordt vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) donderdag beslist. Volgens de KI zijn er "aanwijzingen van schuld lastens de verdachte, maar toch onvoldoende ernstige aanwijzingen om de voorlopige hechtenis te handhaven".

De twee slachtoffers werden op 24 maart dood aangetroffen in de woning in Kraainem waar ze samen met D. woonden. Magali W. en Pierre D. vormden jarenlang een koppel, maar die relatie liep op de klippen.

Het was D. zelf die die avond de hulpdiensten verwittigde toen hij in de inkomhal een bloedplas ontdekte. De hulpdiensten troffen vervolgens de lichamen van de twee slachtoffers aan. Beiden waren met verschillende messteken om het leven gebracht. De gsm's van beide slachtoffers waren verdwenen, net als de wagen van Magali W., maar verder zouden er geen aanwijzingen geweest zijn dat het om een inbraak ging.

Wel wees een en ander erop dat de beide slachtoffers al in de nacht van 23 op 24 maart om het leven waren gebracht. Zo was dochter Coline donderdag niet op haar school, het Don Bosco-instituut in Sint-Pieters-Woluwe, verschenen. Buren hadden woensdagnacht omstreeks 02.00 uur ook een luide ruzie gehoord in de gezinswoning.

"Volgens de KI zijn er weliswaar aanwijzingen van schuld tegen de verdachte, maar toch onvoldoende ernstige aanwijzingen om de voorlopige hechtenis te handhaven", meldt het Brusselse parket-generaal.

Vriend

Pierre D. werd al kort na de ontdekking van de dubbele moord in verdenking gesteld, maar ontkent dat hij iets met de feiten te maken heeft. Volgens Pierre D. heeft hij die nacht doorgebracht bij een vriend in Etterbeek. Die vriend heeft dat ook al in twee verhoren bevestigd.

Op 27 maart, drie dagen na de feiten, had het parket Halle-Vilvoorde een opsporingsbericht verspreid voor het verdwenen voertuig van Magali W, een grijze Škoda Roomster. Dat voertuig werd intussen teruggevonden in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Speurders waren daarom op zoek naar bewakingsbeelden van die buurt, en van de route tussen die vindplaats en de buurt in Etterbeek waar de vriend woont bij wie D. naar eigen zeggen de nacht heeft doorgebracht. Voorlopig ontvingen de speurders echter nog geen bruikbare reacties.

Geen beroep

Het Brusselse parket-generaal laat weten geen cassatieberoep aan te tekenen tegen de vrijlating van de verdachte van de dubbele moord in Kraainem. Dat is vernomen van woordvoerster An Schoonjans. “Er is geen wettelijke mogelijkheid om tegen deze beslissing een voorziening in Cassatie aan te tekenen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?