Duo uit Vorst valt agent aan na coronaboete, maar wordt weer vrijgelaten

© PhotoNews
| Politie (archiefbeeld).

Twee jongeren uit Vorst die het niet eens waren met een coronaboete, hebben maandag de agent die hen op de bon slingerde opgewacht aan het politiecommissariaat. Het kwam tot een gevecht. Het duo werd opgepakt.

Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad woensdag.

Het duo, van 20 en 21 jaar, was het oneens met de boete voor een niet-dringende verplaatsing. Daarop trokken ze naar het politiecommissariaat waar de agent in kwestie werkzaam is. Toen die opdaagde voor zijn shift, spraken de twee jongeren hem aan.

Het gesprek leidde tot een dispuut, waarop de jongeren de agent aanvielen. De agent werd op de grond geduwd en een van de jongemannen trok de agent verder aan zijn oren over de grond. Andere politieagenten grepen in en het duo werd gearresteerd.

Vakbond furieus

Maar korte tijd later mochten ze, tot grote ergernis van de agenten en de vakbond alweer beschikken. "Na de feiten in Anderlecht waarbij agenten geschopt en geslagen werden toen ze een roofovervaller wilden arresteren, had minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem nultolerantie beloofd”, zegt Vincent Houssin van vakbond VSOA.

“Maar blijkbaar snapt men bij justitie niet wat dat betekent en heeft men die boodschap niet begrepen. Onlangs werd er nog iemand vrijgesproken die een politiecombi met een steen te lijf was gegaan”. Bij het parket van Brussel zegt men dat het duo wel degelijk vervolgd zal worden. “Ze krijgen eerstdaags een uitnodiging voor verhoor”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?