De hoofdingang van het Zuidstation langs de Europaesplanade

| De hoofdingang van het Zuidstation langs de Europaesplanade.

Eén persoon lichtgewond na mesaanval in Zuidstation met 'slagersmes'

KVDP
© BRUZZ
17/01/2023

Dinsdagochtend is een man lichtgewond geraakt bij een mesaanval in het Zuidstation. Volgens getuigen werd de man aangevallen door iemand die gewapend was met een slagersmes.

De spoorwegpolitie reageerde rond 9.45 uur op een oproep voor een gevecht tussen twee personen in het treinstation Brussel-Zuid.

"Eén man had een groot slagersmes in de hand," zegt een getuige aan RTL. "Ik zag ook een jongeman op de grond liggen, met bloed op het gezicht en de handen."

"Er is, inderdaad, één persoon lichtgewond geraakt," bevestigt een woordvoerster van de federale politie aan BRUZZ. "Daarvoor werd een ziekenwagen opgeroepen, maar dat bleek niet nodig." Naar verluidt ging het om een ruzie.

Volgens RTL kon de aanvaller ingerekend worden dankzij een attente Franse politieagent in burger. "Ik ben meteen tussengekomen en kon hem overmeesteren, met de hulp van twee bewakingsagenten," getuigde de politieman voor RTL, al kan de federale politie dat verhaal niet bevestigen.

De politie geeft ook niet meer commentaar op de mesaanval. Het onderzoek loopt nog en is in handen van het Brusselse parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni