Berlaymontgebouw Wetstraat Schuman Europese Unie EU

| Het Berlaymontgebouw.

Europese topambtenaar krijgt zes jaar cel voor verkrachting medewerkster

EC
© BRUZZ
08/10/2021

Een hoge functionaris van de Europese Commissie is veroordeeld tot zes jaar cel voor verkrachting van een medewerkster. Het slachtoffer was een twintig jaar jongere advocate.

Het gaat om een vergrijp uit 2015, waarover La Libre bericht. De man, nu 54 jaar, was op dat moment directeur van het directoraat-generaal mobiliteit en transport (DG Move). Volgens La Libre vonden de feiten plaats in zijn eigen bureau na een personeelsfeest. Het gaat om een man van Estse nationaliteit. Het slachtoffer ging de dag na de feiten meteen naar het ziekenhuis en diende enkele dagen later klacht in bij de politie.

De man werd al snel geschorst als directeur en in februari 2019 ook veroordeeld tot vier jaar cel bij de correctionele rechtbank, maar hij ging in beroep. Het Hof van Beroep oordeelt nu opnieuw dat hij schuldig is aan verkrachting en verhoogt de straf zelfs met twee jaar. Dat hij autoriteit uitoefende over zijn slachtoffer, zowel door zijn functie als zijn leeftijd, geldt als verzwarende omstandigheid, staat in het nieuwe arrest.

Volgens La Libre heeft de beklaagde opnieuw beroep aangetekend bij het Hof van Cassatie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni