Farid Kharkhach, een van de verdachtren van de aanslagen in Parijs in 2015

Farid Kharkhach

Na woensdag in Parijs tot twee jaar cel te zijn veroordeeld wegens zijn aandeel in de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is Farid Kharkhach vrijdag uitgewezen en aan de Belgische autoriteiten overgedragen, zo is bij het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken vernomen.

De 39-jarige Belgische Marokkaan zat al 5,5 jaar vast en stond terecht voor het leveren van valse papieren aan de jihadistische cel die de aanslagen uitvoerde. Hij was de enige van de twintig beschuldigden voor wie het speciale hof van assisen de kwalificatie "terrorisme" niet had weerhouden. Hij werd veroordeeld voor bendevorming met het oog op oplichting. Zijn straf is de lichtste die is uitgesproken.

Na woensdagavond na het verdicht te zijn vrijgelaten, werd hij onder administratieve detentie geplaatst. Volgens de prefectuur was hem in februari de verplichting opgelegd Frankrijk te verlaten. De Franse wet laat de prefect toe buitenlanders te verwijderen van wie het gedrag een bedreiging lijkt te vormen voor de openbare orde, klonk het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni