Fietsbrigade vat geseinde man die met drugs door rood rijdt

© BX1
| Verkeerslicht in de Vijfhoek (archief)

Een fietspatrouille van de Brusselse politie heeft dinsdag een man opgepakt die met zijn voertuig een rood licht had genegeerd. Bij controle bleek de man geseind te staan voor de uitvoering van een celstraf na een veroordeling voor diefstal met geweld. Hij werd meteen overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis om zijn straf uit te zitten.

Dinsdagochtend stelde een fietspatrouille in het centrum van Brussel vast dat een voertuig door het rode licht was gereden aan het kruispunt van de Varkensmarkt met de Vlaamsesteenweg. De agenten achtervolgden het voertuig na deze verkeersinbreuk en hielden het tegen aan de Papenvest.

Uit het passagiersgedeelte van het voertuig kwam een sterke drugsgeur, die werd verklaard door de aanwezigheid van meer dan 24 gram cannabis op de passagiersstoel. De bestuurder, een man geboren in 1989, had noch zijn identiteitskaart, noch zijn rijbewijs bij zich.

Na onderzoek bleek dat er een vattingsbevel van 6 maanden tegen hem was uitgevaardigd wegens diefstal met geweld. Hij werd naar de gevangenis van Sint-Gillis gebracht om zijn straf uit te zitten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?