Flessenwerper Haachtsesteenweg droeg enkelband

© Wikipedia (Jérémy-Günther-Heinz Jähnick)
| Archiefbeeld

De man die zaterdagnacht met flessen naar de politie gooide en zich in een huis op de Haachtsesteenweg verschanste, droeg een enkelband. Hij werd zaterdagnacht nog opgepakt. Na verhoor door het parket werd hij overgebracht naar de gevangenis.

Dat laat het parket van Brussel weten.

Op zaterdag wordt de politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost, Evere) opgeroepen voor een man die glas op de openbare weg gooide vanuit zijn appartement.

Eens ter plaatse heeft de man, een Guineeër, zich in zijn appartement op de grens tussen Schaarbeek en Evere verschanst, en bedreigingen geuit naar de politiediensten. De politie heeft de plaats 'bevroren' door een veiligheidsperimeter in te stellen en de onderhandelingen met de verdachte op te starten. Om 23.45 uur werd de verdachte zonder incidenten opgepakt.

Diefstal met geweld

In de loop van de nacht werd de verdachte verhoord en zondagmorgen ter beschikking gesteld van het parket. De beweegredenen van de man zijn onduidelijk. Hij weigert te antwoorden op de vragen van de politie.

De man droeg een enkelband, dit voor een diefstal met geweld uit 2017. Na verhoord te zijn door de magistraat met dienst op het parket, werd hij overgebracht naar de gevangenis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?