Flixbussen krijgen noodknop voor gevaarlijke stations

© Arthur Kamminga via Twitter.
| Het Noordstation is een belangrijk knooppunt in het Europees netwerk van Flixbus.

Busmaatschappij Flixbus gaat enkele van haar nachtelijke bussen uitrusten met een noodknop om de veiligheid te vergroten. Enkel bussen die stoppen aan 'gevaarlijke haltes' krijgen zo'n knop. Een van die stations is Brussel Noord.

Het internationale busstation aan het Noordstation kwam de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws met verhalen over onveiligheid en geweld. Ruzies, diefstallen en intimidatie in en bij het busstation zijn er schering en inslag.

Om er de veiligheid te verhogen, installeert de busmaatschappij Flixbus, die internationale buslijnen verzorgt vanuit het Noordstation, nu 's nachts een veiligheidsknop in die bussen. Chauffeurs die er tussen middernacht en zes uur 's ochtends stoppen, kunnen gebruik maken van die knop. Bij gevaar kunnen ze zo snel de hulp inroepen van de politie. Dat meldt de VRT.

Eenmaal de knop is ingedrukt, stuurt hij een signaal naar de centrale veiligheidsdienst van Flixbus, die op zijn beurt contact opneemt met de politie. Dankzij een GPS-systeem, weten de veiligheidsdiensten precies waar de bus zich bevindt.

Intercitybussen

Een nieuw internationaal busstation staat gepland aan Erasmus. Interstedelijke private bussen voeren steeds meer mensen voor een prikje vanuit en naar Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?