| De verdachten liepen tegen de lamp omdat een van hen verdacht rijgedrag had vertoond in het verkeer.

Franse drugsverdachten lopen tegen de lamp door gevaarlijk rijgedrag

© Chris Verhaeghe
03/03/2022

Maandag heeft de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene vijf verdachten opgepakt die verdacht worden van drugshandel. De verdachten liepen tegen de lamp omdat ze voor de ogen van een politiebrigade voorrang weigerden te verlenen aan een fietser. Later vond de politie meer dan drie kilo cannabis bij een huiszoeking in een Airbnb in Sint-Gillis.

Een patrouille van de lokale politie van Brussel Hoofdstad Elsene merkte afgelopen maandag een Franse wagen op waarvan de bestuurder onaangepast rijgedrag vertoonde. "De inspecteurs volgden het voertuig en zagen even later hoe de bestuurder voorrang weigerde te verlenen aan een fietser,” aldus een politiewoordvoerder.

"Het voertuig, met drie inzittenden, werd aan de kant gezet. Meteen roken de inspecteurs een sterke cannabisgeur die vanuit het voertuig kwam. De drie verdachten, allen van Franse nationaliteit, hadden samen meer dan 11.000 euro op zak. Drugs werd er amper teruggevonden, zelfs niet door de drugshond die in versterking was gekomen."

"Er werd wel een sleutel en een bonnetje teruggevonden dat de inspecteurs naar een Airbnb leidde in Sint-Gillis. Daar viel de lokale recherche even later binnen, eveneens met de bijstand van de drugshond. In het appartement werden nog twee Franse vrouwen opgepakt.”

Toen de politie de flat doorzocht, troffen de speurders drie zakken gevuld met cannabis aan, voor een totaalgewicht van 3,274 kilogram. De vijf verdachten, die niet gekend zijn bij justitie, werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni