Geen extra klachten bij politiezone rond Noordstation

© Polbruno
| Politiepatrouille in de omgeving (archiefbeeld).

De politiezone Brussel-Noord zal zijn patrouilles niet verminderen nu De Lijn zijn halte in het Noordstation verplaatst. De politie erkent dat er klachten zijn rond de aanwezigheid van de transmigranten, maar ziet geen verhoging ervan in de afgelopen weken.

Voor de politie Brussel-Noord verandert het gegeven dat De Lijn de halte Noordstation niet meer bedient weinig. Om de overlast binnen de perken te houden is de politie er al dagelijks aanwezig en dat zal het blijven doen.

"We patrouilleren er dagelijks meerdere keren. Dat zijn zowel normale patrouilles, als hondenbrigades en ook patrouilles van de brigade die het openbaar vervoer beveiligt. We gaan ook aan het Rogierplein aanwezig zijn nu de vertrekhalte daar komt" vertelt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord.

Sinds de transmigranten onderdak en bescherming zoeken aan de lager gelegen en beter beschermde bushaltes kwamen er klachten, maar de afgelopen weken stelde de politie geen stijging van dat aantal klachten vast. "Er zijn klachten. Die zijn er al een paar maanden, maar er is geen verhoging van de veiligheidsproblemen. Hun aanwezigheid geeft wel een onveilig gevoel", stelt Dereymaeker vast.

"Wij verzorgen enkel de openbare orde. Wanneer we zien dat ze daar willen slapen, vragen we op basis van gemeentelijk reglement dat kamperen verbiedt ook dat ze weggaan. Dat gebeurt dan ook", aldus Dereymaeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?