| Het parket opende een onderzoek naar de aanhouding.

Gewapende overvallers enkele minuten na de feiten al opgepakt

© Chris Verhaeghe
19/08/2022

De Brusselse politie heeft drie verdachten opgepakt na een gewapende overval op een warenhuis langs de Werkhuizenkaai. Twee vermoedelijke overvallers konden enkele minuten na de feiten al worden ingerekend.

Twee mannen wachtten donderdagavond rond sluitingstijd het personeel op aan de uitgang van de zaak. “Onder dwang van een vuurwapen en een stroomstootwapen moesten de werknemers de kluis openen en een zak vullen met cash geld”, meldt een woordvoerder van de politie.

"De twee overvallers namen ook de telefoons van de werknemers mee en een portefeuille. Ze sloegen vervolgens te voet op de vlucht. Het personeel verwittigde meteen na de feiten de politie. De anti-overvalbrigade van de lokale recherche trof beide verdachten uiteindelijk enkele honderden meters verderop aan. Ze waren nog in het bezit van de buit en werden zonder problemen opgepakt.”

Tijdens het onderzoek werd ook nog een derde verdachte opgepakt. De drie mannen werden ter beschikking gesteld van het parket, dat een onderzoeksrechter vorderde. Het onderzoek loopt intussen verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni