Gewelddadige dief opgepakt die zich voordeed als AZG-medewerker

© PhotoNews
| Politiezone Montgomery.

De lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) heeft afgelopen zaterdag een man opgepakt die verdacht wordt van verschillende diefstallen, waarbij een uitzonderlijk gewelddadige. Bij verschillende van die diefstallen liet de man zich doorgaan voor een medewerker van ngo Artsen Zonder Grenzen. Dat meldt het Brusselse parket.

Het was een zaakvoerder van een winkel die de politie verwittigde nadat de man door een veiligheidsagent was betrapt bij een winkeldiefstal in Sint-Pieters-Woluwe. Bij aankomst van de politie gaf de man eerst een valse naam op, maar al snel bleek dat de naam van zijn broer te zijn en kon de man zelf geïdentificeerd worden als de 46-jarige M.U.

Die stond al geseind voor zeven verschillende diefstallen, waarvan een uitzonderlijk gewelddadige. Daarbij had hij zich meermaals voorgedaan als medewerker van AZG om zijn slachtoffers om de tuin te leiden. Tijdens het verhoor gaf M.U. een deel van de feiten toe, met uitzondering van de diefstal met geweld.

De man werd ter beschikking gesteld van het parket en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?