Gezochte Brusselse 'bingokoning' meldt zich in gevangenis

© VT
| De gevangenis van Sint-Gillis

De correctionele rechtbank van Brussel veroordeelde op 19 juni Saljihi Ljiridon tot drie jaar cel. Toen werd ook zijn onmiddellijke aanhouding bevolen want hij was niet op de zitting aanwezig. De man werd sinds juni actief opgespoord volgens het parket van Brussel. Hij had zich ontdaan van zijn elektronische band.

Volgens La Dernière Heure was Saljihi Ljiridon ondergedoken in Roemenië, maar toen hij hoorde dat de uitgesproken straf een stuk milder was dan wat gevorderd werd, nam hij contact op met de Belgische politie en liet hij weten dat hij zich vrijwillig zou melden.

Saljihi Ljiridon baat caféspelen uit zoals bingo's en pokermachines in een vijftigtal zaken in het Brussels Gewest. Hij werd vervolgd voor een schietpartij in Brussel op 23 september vorig jaar. Volgens het onderzoek ging het toen om een afrekening in het Albanese milieu.

Saljihi Ljiridon was op 20 augustus 2016 aan de dood ontsnapt, nadat hij aan een schietpartij zes kogels in zijn lichaam overhield.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?