Globe Aroma: vakbonden eisen overleg met Michel over vrijlating militant

© TH / BRUZZ
| De bonden lieten ook maandag (foto) al van zich horen.

De vakbonden ACV en ABVV eisen een overleg met premier Charles Michel (MR) over de vrijlating van de vakbondsmilitant Mounir Tahri en kunstenaar Jiyed. Beiden werden opgepakt bij de inval bij kunstenhuis Globe Aroma en zitten nog vast in het gesloten centrum 127bis. De vakbonden zullen vanaf dinsdag dagelijks van 11.00 uur tot 13.00 uur protesteren aan Kunst-Wet.

Het dossier van Mounir Tahi, vakbondsmilitant van het Comité van Werknemers met en zonder papieren van het ACV Brussel, kwam maandag voor bij de raadkamer, maar de rechter gaf een negatief advies.

“We hebben een negatieve beslissing van de raadkamer gekregen”, zegt hun advocaat Vincent Lurquin. “Morgen teken ik beroep aan.”

Daarop beslisten de vakbonden dagelijks te protesteren om zo een onderhoud met premier Michel af te dwingen en de vrijlating te eisen.

De vakbonden zullen ook een nieuw beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Mounir Tahri kwam in 2006 aan in België en werkte hier tussen 2008 en 2012 voor een onderaannemer in de schoonmaaksector.

Nadat hij in 2009 een positief antwoord kreeg op zijn regularisatiedossier, verloor Tahri toch de mogelijkheid om zijn verblijf te regulariseren. Die schuld ligt volgens de vakbonden bij de werkgever, want die liet Tahri werken in omstandigheden die in strijd zijn met de sociale wetgeving.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?