Groot personeelstekort in gevangenis Sint-Gillis

© PhotoNews
| Gevangenis Sint-Gillis (archiefbeeld).

De gevangenis van Sint-Gillis is nog steeds onderbezet. Daarom besliste het personeel om verplaatsingen binnen de gevangenis te beperken. Die ingreep is noodzakelijk om veilig te kunnen werken. Er vond woensdagochtend daarover een vergadering plaats met de regionale directie.

Het vervoer van gedetineerden naar het gerechtsgebouw is beperkt of zelfs afgeschaft. De gevangenen worden niet meer gelucht en ook bezoeken zijn niet meer omkaderd. Basisbehoeften zoals de distributie van maaltijden en medicijnen blijven wel verzekerd.

Het gaat niet om een staking, maar wel om maatregelen die de veiligheid in de gevangenis verzekeren. "Er is een groot gebrek aan personeel, al wekenlang. De spanningen in de gevangenis lopen op", zegt Laurent Lardinois, regionaal secretaris van de ACOD.

"We willen dat de directie respecteert wat ze heeft ondertekend en wat ze heeft beloofd. We vragen alleen om als bewakers om ons werk te kunnen doen. Momenteel respecteert de administratie de protocollen niet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?