Inspecteurs in burger krijgen gestolen koopwaar aangeboden: vier verdachten opgepakt

© PhotoNews

De Brusselse politie heeft maandag vier verdachten opgepakt die vermoedelijk gestolen goederen probeerden te verkopen. Daarvoor hoefden de politiemensen bijzonder weinig moeite te doen. Een van de verdachten had hen namelijk aangesproken om zijn koopwaren aan de man te brengen.

"Twee inspecteurs in burger waren in de namiddag aan het patrouilleren in de Nieuwstraat toen ze plotseling werden aangesproken door een man”, meldt een woordvoerder van de Brusselse politie. "Die bood hen gestolen oortelefoons aan. De man had op dat moment geen idee dat hij eigenlijk tegen twee inspecteurs van onze politiezone aan het spreken was.

De inspecteurs vertelden de verdachte dat ze niet geïnteresseerd waren en besloten hem even in de gaten te houden. Hij ging wat verderop plaatsnemen op een bankje bij drie kompanen.

"Niet veel later stond het groepje recht en wandelden ze weg met in hun kielzog de inspecteurs. Die hadden ondertussen versterking opgetrommeld om zo het hele groepje op te pakken. Dat gebeurde zonder problemen."

In de rugzakken van het viertal werden heel wat koopwaar aangetroffen waarvan de herkomst niet bekend is. Er werden zeven dozen met oortelefoontjes gevonden en een tiental doosjes parfum in hun originele verpakking. Alle goederen werden in beslag genomen. De verdachten, allen illegaal in het land, werden na verhoor vrijgelaten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?