| Het Noordstation is een belangrijk knooppunt in het Europees netwerk van Flixbus.

Jongeman die stierf onder bus is transitmigrant uit Guinee

GR
© BRUZZ
19/06/2018

De jongeman die deze nacht in de Keizer Karellaan om het leven kwam onder een bus, is wel degelijk een transitmigrant. Dat meldt het parket. Het gaat om een Guineeër die van de dienst Vreemdelingenzaken het bevel had gekregen om het land te verlaten.

De man maakte zich deze nacht vast aan een bus die geparkeerd stond het station Brussel-Noord. Hij deed dat ter hoogte van de achterwielen. Enkele kilometers na het vertrek werd de man op de Keizer Karellaan opgemerkt door een chauffeur van een andere wagen.

Die verwittigde de buschauffeur, die zijn voertuig onmiddellijk stopte. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden de man nog in leven te houden, maar tevergeefs.

Parket opent onderzoek

Het parket heeft bevestigd dat het slachtoffer afkomstig is uit Guinee en van de dienst Vreemdelingenzaken het bevel had gekregen om het land te verlaten. Op basis van vingerafdrukken wordt de komende dagen een formele identificatie verwacht.

De feiten wijzen in de richting van een ongeluk, al moet een officieel onderzoek van het parket daar nog duidelijkheid in scheppen. Beide buschauffeurs zijn opgeroepen als getuige. Ook de beelden van de camera’s aan het Noordstation zullen door de onderzoekers nog worden bestudeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Justitie, jonge migrant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni