Koppel veroordeeld voor diefstal koperen regenbuizen bij kerken

© Chris Verhaeghe
29/04/2019

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een koppel veroordeeld dat bijna twintig koperen regenbuizen had gestolen bij kerken in de rand rond Brussel. De man kreeg 20 maanden cel, zijn vriendin een werkstraf van 130 uur.

De politiezones AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel), TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke) en K-L-M (Kapelle-Op-Den-Bos, Londerzeel en Meise) werden in de periode augustus – november 2018 geteisterd door een groot aantal koperdiefstallen aan kerken.

Dieven gingen telkens aan de haal met de koperen regenpijpen die aan de gebouwen waren bevestigd. De opbrengst - zo'n 560 kilogram koper - werd daarna verkocht bij een metaalhandelaar in Sint-Pieters-Leeuw.

Het onderzoek leidde uiteindelijk naar een vijftiger en zijn 25-jarige vriendin die door overmatig druggebruik in geldnood zaten. “Ik steel niet van de gewone mensen, maar de Kerk heeft geld genoeg”, verklaarde de vrouw na haar arrestatie. “Een week na de diefstal hingen er al nieuwe buizen, dus stalen we die opnieuw.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , diefstal , kerken , koper , regenbuis , Rand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni