Link tussen Brusselse en Waalse poederbrieven

© Photo News
| De civiele bescherming moest in januari regelmatig uitrukken voor verdachte enveloppes en brieven.

Het onderzoek naar de verschillende poederbrieven die de voorbije weken waren aangekomen bij tal van FOD’s en het hoofdkwartier van de PS, is overgedragen aan het parket van Namen. Uit het onderzoek blijkt dat er een link is met de brieven die kort voordien naar Waalse ministeries waren gestuurd.

Zowat alle federale ministers ontvingen in hun eerste echt werkweek van 2020 een verdachte brief met een wit poeder. Later stak er ook zo'n enveloppe in de bus van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de hoofdzetel van de PS. In totaal ging het om achttien enveloppes.

Speurders onderzochten of die aan elkaar gelinkt waren en ontdekten ook een connectie met de anonieme omslagen die eerder bij meerdere Waalse ministeriële kabinetten in Namen en het naburige Jambes waren aangekomen.

Ook burgemeester van Ganshoren, Pierre Kompany, ontving vorige week een racistische dreigbrief met daarin bloem en uitwerpselen. Daar zou geen verband zijn met de achttien andere enveloppes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?