Geen link tussen poederbrief Kompany en brieven naar Brusselse ministeries

© PhotoNews
| Pierre Kompany (CDH), burgemeester van Ganshoren.

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar de poederbrief die gisteren aankwam op het gemeentehuis van Ganshoren. De envelop was gericht aan burgemeester Pierre Kompany (CDH) en was besmeurd met uitwerpselen en bevatte een foto van Kompany met een schietschijf getekend op zijn voorhoofd.

“De brief bevatte geen gevaarlijk product”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. Bijna twee weken geleden werden in totaal achttien poederbrieven verstuurd naar de kabinetten van federale ministers en het hoofdkwartier van de PS, maar een link tussen die brieven en de brief in Ganshoren is er niet.

“Het gaat vermoedelijk om bloem. Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt er geen verband te zijn met de brieven met bloem die de voorbije weken toekwamen op de adressen van politieke kabinetten in Brussel, de FOD Buitenlandse zaken of het PS-hoofdkwartier", aldus Baert.

"We hebben een onderzoek geopend voor bedreigingen, maar voorlopig is er niemand verhoord of geïdentificeerd. Dat geldt ook voor het onderzoek naar de andere brieven. We onderzoeken nog altijd of er een link is met de brieven die begin deze maand werden verstuurd naar verschillende Waalse ministeries.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?