Maikel Etta schuldig aan doodslag op Roemeense prostituee

© PhotoNews

De jury van het hof van assisen van Brussel heeft donderdagavond Maikel Etta schuldig bevonden aan doodslag op Laura Maria Berzigheanu. De 21-jarige beschuldigde werd vrijgesproken van de voorbedachtheid als verzwarende omstandigheid.

De 21-jarige man van Syrische afkomst stond terecht voor het doden van de 19-jarige Roemeense vrouw op 23 mei 2018 in een kelderverdieping aan de Platanenlaan in Etterbeek. Het slachtoffer werd met 51 messteken en elf hamerslagen om het leven gebracht. Het slachtoffer was in Brussel aangekomen samen met haar Roemeense vriend. Haar partner had zich gelanceerd in de autoverkoop terwijl zij zich was beginnen prostitueren.

Het koppel hoopte in België voldoende geld te kunnen vergaren om in Roemenië een beter leven uit te bouwen. Op 23 mei 2018 was Maikel Etta, een van haar klanten, niet tevreden over een eerdere dienst en eiste zijn geld terug. De seksuele dienst waarvoor hij 150 euro had betaald was volgens hem van veel te korte duur.

Maikel Etta erkende de jonge prostituee te hebben gedood, maar betwistte de voorbedachtheid. Hij verklaarde van de jonge vrouw de terugbetaling van die eerdere prestatie te hebben gevraagd.

Bij de weigering verloor hij zijn controle en sloegen de stoppen door, voerde hij aan. "Ik heb iets gedaan, dat een monster waardig is. Elke seconde van mijn leven heb ik spijt. Het spijt me", zei hij in zijn laatste woorden op de zitting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?