| Een twintigtal collega's van Eunice trekt in 2018 tijdens een witte mars naar de straat waar de Nigeriaanse sekswerker werd vermoord.

Jongeman naar assisen voor moord op prostituee Eunice

GR
© BRUZZ
14/05/2020

De jongeman die op 17-jarige leeftijd een prostituee doodstak in Schaarbeek zal zich voor die feiten moeten verantwoorden voor assisen. Dat heeft het hof van beroep beslist en staat te lezen op de website van Het Nieuwsblad.

Concreet betekent dat dat S, die vandaag bijna 20 is, zich als volwassene voor het assisenhof zal moeten verantwoorden voor doodslag. In de nacht van 4 op 5 juni 2018 stapte S. bij de 23-jarige Eunice binnen voor een betaalde seksuele relatie.

Ettelijke messteken

Maar de zaken verliepen volgens de jongeman niet naar wens, waarop hij zijn geld terugvroeg. De sekswerker weigerde op die eis in te gaan met een ruzie tot gevolg. Die liep snel uit de hand, tot S. een mes tevoorschijn haalde en de Nigeriaanse vrouw met verschillende messteken vermoordde.

S. vluchtte, maar werd op beelden van bewakingscamera’s herkend. Hij bekende vrijwel onmiddellijk de feiten en beschreef ze naar verluidt tijdens zijn verhoor zonder een krimp te geven. Er hangt hem voor assisen een celstraf van 30 jaar boven het hoofd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Veiligheid , Samenleving , assisen , moord op prostituee

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni