Malafide reisbureau verkocht 115 reizen die niet doorgingen

De stellingen van het Justitiepaleis staan er al dertig jaar en moeten nog standhouden tot 2032 De stellingen van het Justitiepaleis staan er al dertig jaar en moeten nog standhouden tot 2032
© PhotoNews
© PhotoNews

Drie zaakvoerders van een malafide reisbureau uit Schaarbeek staan vanaf vandaag voor de rechter. Het trio zou jarenland valse reizen hebben verkocht en minstens 115 slachtoffers, vaak gezinnen, hebben gemaakt.

Reisbureau Jet Travel ging in april 2013 failliet, maar de zaakvoerders zouden ook nadien nog reizen hebben verkocht aan hun klanten. Die zagen hun vakantie en het geld in rook opgaan. Volgens het parket maakten de drie beklaagden op die manier minstens 115 slachtoffers, goed voor een totaalbedrag van 175.000 euro.

De drie zaakvoerders moeten zich sinds vandaag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor valsheid in geschrifte, verduistering en inbreuken tegen de wet op faillissementen. Vanmorgen kregen de advocaten van de burgerlijke partijen het woord. Zij eisen een schadevergoeding voor hun cliƫnten. Morgen gaat het proces verder met de vordering van het openbaar ministerie en de pleidooien van de beklaagden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?