| Soldaten aan Amerikaanse ambassade

Man aangehouden die verdacht wordt van beramen aanslag op Amerikaanse ambassade

© Belga
24/06/2019
Updated: 25/06/2019 06.54u

De federale politie heeft zaterdag een man opgepakt in het centrum van Brussel die ervan verdacht wordt dat hij een aanslag zou beraamd hebben op de ambassade van de Verenigde Staten in Brussel. Dat bericht de Franstalige openbare omroep RTBF en de informatie wordt bevestigd door de woordvoerder van het federaal parket, Eric Van Duyse.

Een onderzoeksrechter verhoorde maandag de verdachte en besliste om hem aan te houden voor poging tot een aanslag in een terroristische context en voorbereiding van een terroristisch misdrijf. De verdachte, M.G, heeft de Belgische nationaliteit. Tijdens zijn verhoor ontkende hij iedere betrokkenheid.

De inlichtingendiensten hadden de verdachte al lange tijd in het vizier. Volgens de informatie van de speurders plande hij om op korte termijn over te gaan tot actie. De Amerikaanse veiligheidsdiensten merkten vorige week op dat de man vaak in de buurt van de ambassade rondhing. Donderdag verwittigden zij de Belgische politie, schrijft Het Nieuwsblad.

Begin deze week zou hij een aanslag gepland hebben. Na een zoektocht van 48 uur trof de politie de man aan bij een daklozenvereniging. De politie vond geen explosieven. M.G. staat op de OCAD-lijst van moslimradicalen en wilde in het verleden naar Syrië vertrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Justitie, Amerikaanse ambassade, aanslag , terreur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni