Man die meisjes opsloot in kelder in Evere krijgt 10 jaar cel

© Google
| Evere

De 22-jarige man die tussen 2016 en 2017 twee meisjes maandenlang opsloot in een kelder in Evere, is veroordeeld tot 10 jaar cel. Zijn vader is veroordeeld tot 15 maanden cel, omdat hij het naliet een persoon in gevaar te helpen.

De man uit Henegouwen stond niet alleen terecht voor het gijzelen van een minderjarige, hij moest zich ook verantwoorden voor een reeks van verkrachtingen en huiselijk geweld. Dat schrijft de krant La Capitale. Pas toen zijn zus een jonge vrouw aantrof in haar huis in Evere, waar haar broer de meisjes vasthield, kon de 22-jarige ingerekend worden.

In oktober 2017 vluchtte hij samen met zijn toenmalige vriendin (en slachtoffer) naar Frankrijk. Daar kon hij opnieuw worden opgepakt. Begin november kwam hij voor de rechter.

De rechtbank veroordeelde de man, wiens advocaat een getraumatiseerde jeugd aanhaalde als verzachtende omstandigheid, tot 10 jaar cel. Zijn vader moet 15 maanden de cel in, omdat hij het had nagelaten een van de slachtoffers te helpen toen ze bij hem introk;

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?