Man sluit minderjarige vrouw twee maanden op in kelder in Evere

© Google
| Evere (archiefbeeld)

Een 22-jarige man uit Henegouwen wordt vervolgd voor verkrachting van minderjarigen, mishandeling, ontvoering en dierenmishandeling. In 2016 zou hij een jonge vrouw gedurende twee maanden in een kelder in Evere hebben opgesloten, misbruikt en verkracht.

De zaak kwam voor het eerst aan het licht in december 2016 wanneer de zus van de verdachte ontdekte dat er in haar eigen kelder in Evere een jonge vrouw opgesloten zat. Dat schrijft La Capitale.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de man het meisje twee maanden voordien naar de kelder, die enkel voorzien was van een matras en een deken, had gelokt. Het slachtoffer werd er zo goed als dagelijks geslagen en verkracht.

Maar in mei 2017 werd de man opnieuw vrijgelaten. Kort nadien gaat hij met een ander jong meisje samenwonen in het appartement van zijn vader. Ook dit meisje getuigt nadien van het vele geweld en de verkrachtingen.

Proces

Omdat de man zijn vrijlatingsvoorwaarden had geschonden, vluchtte hij in oktober 2017 met zijn slachtoffer naar Frankrijk. In december worden ze opgepakt in Lyon terwijl ze een supermarkt aan het bestelen waren.

Op woensdag verscheen de man voor de 54ste kamer van de correctionele rechtbank van Brussel. Hij bekende er gewelddadig te zijn geweest tegenover beide vrouwen, maar ontkende de verkrachtingen. Het proces gaat nog enkele dagen door.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?