Verdachte van verkrachtingen voorlopig vrij door stakingen

© bruzz

De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag een man voorlopig vrijgelaten omdat hij door twee stakingen niet kon worden overgebracht naar het gerechtshof. Daardoor dreigde de van verkrachtingen verdachte Kenny D. langer dan een jaar in voorlopige hechtenis te zitten en dat mag slechts uitzonderlijk.

Kenny D. uit Halle werd gedagvaard op beschuldiging van twee verkrachtingen. In de periode van 21 augustus 2016 tot 28 augustus 2017 zou hij zijn toenmalige vriendin herhaaldelijk misbruikt hebben. Een tweede vrouw zou op 27 augustus 2017 na een avondje stappen in Halle op weg naar huis verkracht zijn.

In afwachting van zijn proces werd D. opgesloten in de gevangenis van Vorst. Bij de eerste verschijning voor de rechtbank vroeg en kreeg D. uitstel omdat hij van advocaat veranderd was. De zaak werd voor behandeling geplaatst op 4 juli, maar vorige week woensdag kon hij niet van Vorst naar Brussel overgebracht worden door een staking van de cipiers.

De rechter schoof als nieuwe datum 11 juli naar voren. Ditmaal gooide een staking bij de NMBS roet in het eten. Zowel in de gevangenis als in het gerechtsgebouw was te weinig personeel beschikbaar.

De raadsman van de verdachte vroeg om een voorlopige invrijheidstelling omdat D. langer dan een jaar in voorlopige hechtenis dreigt te zitten. De rechtbank ging in op dat verzoek. De zaak werd opnieuw uitgesteld tot 9 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?