Man die vrouw op metrosporen duwde verschijnt woensdag voor raadkamer

De man die afgelopen vrijdag in metrostation Rogier een vrouw op de metrosporen duwde, verschijnt woensdag voor de Brusselse raadkamer. Die moet beslissen of hij in voorlopige hechtenis blijft. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag. Zijn slachtoffer ontsnapte ternauwernood aan de dood.

Het incident vond afgelopen vrijdag rond 19.45 uur plaats. Bewakingscamera's in het metrostation registreerden hoe een man een vrouw op de metrosporen duwde, net toen een metrostel het station binnenreed.

De metrobestuurder kon op het nippertje een noodstop uitvoeren en een aanrijding voorkomen, waarna getuigen de vrouw overeind hielpen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een schouderbreuk werd vastgesteld.

De dader had het meteen na de feiten op een lopen gezet. Getuigen probeerden hem nog tegen te houden maar de man vluchtte weg over de metrosporen. Zijn signalement werd echter snel verspreid en korte tijd later kon hij in het metrostation De Brouckère al opgepakt worden.

De man bleek geen enkele band te hebben met zijn slachtoffer en werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag. Die onderzoeksrechter stelde ook een psychiatrisch deskundige aan die de man moet onderzoeken.

Diefstallen en drugs

Volgens verschillende media en volgens bronnen nabij het onderzoek gaat het om een 23-jarige Fransman, Benjamin P., uit de streek rond Nancy. Hij zou in België niet gekend zijn bij politie of gerecht maar door de Franse politiediensten wel gekend zijn voor diefstallen en drugsfeiten.

De bestuurder van het metrostel die nipt de aanrijding kon vermijden, was na de feiten in shock. Zijn optreden kreeg de nodige aandacht in de media en op sociale media, de MIVB vraagt om zijn privacy te respecteren.

"Hij heeft nood aan sereniteit en kalmte na de uitermate traumatiserende gebeurtenissen van vrijdagavond en wenst niet meer gecontacteerd te worden," klinkt het. "We betreuren dat zijn naam en foto in de pers en via sociale media verspreid werden. We vragen om zijn rust te respecteren."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?