Een interventie van een ambulance van  de medische spoeddienst 112 noodnummer
© Peter Dhondt-BRUZZ | Een interventie van een ambulance van de medische spoeddienst 112. (archiefbeeld)

Man levensgevaarlijk gewond bij geval van verkeersagressie

© Chris Verhaeghe
21/03/2023

In Brussel is afgelopen vrijdag een man zwaargewond geraakt bij een geval van verkeersagressie op het Maria-Louizasquare. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen en verkeerde even in levensgevaar. De dader sloeg op de vlucht, maar gaf zichzelf nadien aan bij de politie.

"De politie kreeg vrijdagochtend iets na half negen een oproep van een getuige, waarna er meteen een ploeg van de Territoriale Interventiebrigade werd uitgestuurd”, zegt een woordvoerder van de Brusselse politie.

Ter plaatse werd een slachtoffer aangetroffen dat ernstige verwondingen had opgelopen. Volgens de getuige had hij enkele rake klappen gekregen en was de verdachte weggereden eens de getuige tussenbeide kwam.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis afgevoerd en verkeerde zelfs even in levensgevaar. Uiteindelijk zou hij volgens de dokters zestien dagen arbeidsongeschikt zijn.

Dankzij de getuige kon de politie al snel de verdachte identificeren. Die bood zichzelf even later aan op het commissariaat. Na verhoor werd de man ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie