Man om wie geweld tegen agenten in Anderlecht begon, blijft in cel

© Twitter

De Brusselse raadkamer heeft de voorlopige hechtenis van de gewelddadige man die door politieagenten in Anderlecht werd gearresteerd in een filmpje dat politievakbond VSOA vorige week donderdag verspreidde, met een maand verlengd. Het onderzoek naar de andere personen die in de video opduiken, loopt nog.

Op de beelden is te zien hoe de agenten tijdens een interventie in Anderlecht geschopt en geslagen worden door omstaanders, terwijl ze een man op de grond proberen houden om hem te arresteren. De politiemannen worden omsingeld door andere mannen die de verdachte proberen los te trekken en tegelijkertijd klappen uitdelen.

De politievakbond VSOA deelde het filmpje op zijn Facebookpagina om aan te kaarten dat het zo niet verder kan voor de Brusselse agenten. Een van de agenten liep een gebroken neus en hersenschudding op.

Tweede man opgepakt

De man voor wie de interventie begon, werd opgepakt omdat hij ervan verdacht werd kort voordien een gewelddadige winkeldiefstal te hebben gepleegd. Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld, in bende, en met wapenvertoon, en voor weerspannigheid in bende.

Eind vorige week kon de politie ook een tweede man oppakken die in het filmpje te zien is terwijl hij de arrestatie probeert te verhinderen. Het ging om een man die al bekend stond bij politie en gerecht. Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor weerspannigheid in bende en verschijnt woensdag voor de raadkamer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?