Man om wie geweld tegen agenten in Anderlecht begon aangehouden door onderzoeksrechter

© Twitter
| Politievakbond deelt beelden van geweld tegen agenten in Anderlecht.

De man die woensdagavond in Anderlecht werd opgepakt en waarvan de politievakbond VSOA een video online plaatste, is door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden. Op het filmpje was te zien hoe verschillende omstanders de politie probeerden te beletten te man te arresteren.

Woensdagavond wilde een patrouille van de lokale politie van Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) op de Bergensesteenweg in Anderlecht een man arresteren die betrokken zou zijn geweest bij een diefstal met geweld waarbij er een mes werd gebruikt. Toen de politie-inspecteurs de man wilden inrekenen, keerden verschillende omstanders zich tegen de politie.

De twee politiemannen kregen verschillende rake klappen en stampen toegediend. De verdachte kon uiteindelijk worden opgepakt, toen de politiepatrouille versterking kreeg. Na de interventie diende de politie klacht in voor het geweld dat tegen de politiemensen werd gebruikt en opende het Brusselse parket een onderzoek. Intussen is dat onderzoek in handen van de onderzoeksrechter.

De man die woensdagavond werd opgepakt, is geen onbekende voor het gerecht. De Algerijn staat gekend voor verschillende feiten van illegaal verblijf, drugs, wapenbezit, vernielingen en diefstal met geweld. “De man werd ter beschikking gesteld van het parket en is nadien door de onderzoeksrechter onder aanhoudingbevel geplaats”, meldt het Brusselse parket. “Hij is in verdenking gesteld voor feiten van diefstal met geweld en/of bedreiging, in bende, met wapens, en weerspannigheid in bende.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?