Man opent vuur met oorlogswapen op Louizalaan

© PhotoNews
| Het restaurant La Parisienne, met duidelijk zichtbare kogelinslagen in de ruiten.
Updated: 24-12-2018 - 12:19

Een onbekende heeft rond 10 uur deze ochtend het vuur geopend op de Louizalaan in Brussel. Volgens een getuige schoot de man met een Kalasjnikov de ruiten van restaurant La Parisienne in.

Een getuige zag hoe een man rond 9u50 verschillende schoten loste in het raam van een horecazaak, wellicht La Parisienne. Daarna sloeg de dader op de vlucht.

Volgens de getuige schoot de man met een Kalasjnikov, maar dat moet ballistisch onderzoek nog bevestigen. De politie is ter plaatse voor een onderzoek.

Drie kogels, geen gewonden

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er minstens drie kogels werden afgevuurd. Niemand zou daarbij gewond zijn geraakt. Over de motieven van de man is voorlopig nog niets geweten.

"Het onderzoek is nog volop bezig. Het parket tracht de schutter te identificeren en zijn motieven zo snel mogelijk te achterhalen", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

20181224_LaParisienne_Louizalaan_kogelschoten
© AM/BRUZZ
| Close-up van de kogelgaten in de vensters van La Parisienne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?