| De Louizalaan (archiefbeeld)

Man opgepakt in Zwitserland voor doodslag op Louizalaan

© Belga
29/11/2021

In Zwitserland is onlangs een man opgepakt die verdacht wordt van een doodslag die in 2016 plaatsvond op de Brusselse Louizalaan. De man, een Irakees, is intussen aan België uitgeleverd en zit hier in voorlopige hechtenis. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De doodslag vond eind mei 2016 plaats in het appartement van het slachtoffer, een 45-jarige man van Vietnamese origine. Het slachtoffer was er op 31 mei dood aangetroffen door een vriend, die meteen de politie verwittigde. Al snel bleek dat het om een gewelddadig overlijden ging. Niet alleen waren er in de flat duidelijk sporen van een gevecht te zien, het slachtoffer, dat in de badkamer was aangetroffen, vertoonde ook verschillende steekwonden.

Analyse van de bewakingsbeelden in de omgeving van het appartement leerde dat het slachtoffer op 29 mei was thuisgekomen in gezelschap van een andere man, en dat die andere man later opnieuw vertrokken was met een tas die hij niet bij had bij zijn aankomst.

Internationaal geseind

Het labo van de federale politie vond in de flat verschillende vingerafdrukken en DNA-sporen, die bleken toe te behoren aan een Iraakse man, Ramzi B. Die was enkele weken voor de feiten in Frankrijk al eens opgepakt. Enkele maanden later meldden de Bulgaarse autoriteiten ook dat B. aan de grens gecontroleerd was in februari 2016. Bulgarije beschikte ook over een foto van de man, die aan het Belgische gerecht werd bezorgd.

B. werd internationaal geseind maar bleef lang onvindbaar. Pas onlangs kon de man opgepakt worden, in Zwitserland, toen hij daar met de trein aankwam vanuit Frankrijk. Zwitserland leverde de man vervolgens uit aan België, waarna een Brusselse onderzoeksrechter hem op 19 november onder aanhoudingsbevel plaatste voor doodslag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni