Man sticht brand aan woning schoonouders na ruzie met partner

© PhotoNews
| Het Brusselse parket vorderde vrijdag een gevangenisstraf van 3 jaar tegen een 35-jarige man uit Grimbergen

Het Brusselse parket heeft vrijdag een gevangenisstraf van 3 jaar gevorderd tegen een 35-jarige man uit Grimbergen die brand had gesticht aan de woning van zijn schoonouders, in Evere. Dat gebeurde na een hoogoplopende ruzie met zijn vrouw. De dertiger bekende de feiten en zijn advocaat pleitte voor een probatie-opschorting. Het vonnis valt op 30 augustus.

Het koppel heeft al vier jaar lang een turbulente relatie, onder meer omdat de dertiger met een verslaving kampt. Toen hij op 25 juni na een avondje stappen thuiskwam, kwam het opnieuw tot een ruzie met zijn partner, waarna de man naar zijn werk vertrok. Bij zijn terugkeer stelde hij vast dat zijn vrouw met de kinderen naar het huis van haar ouders in Evere was getrokken en de woonkamer in totale wanorde had achtergelaten.

Die nacht werd er brand gesticht aan de voordeur van de woning van de schoonouders. Buren konden het vuur snel blussen zodat de schade beperkt bleef tot de voordeur zelf. Ter plekke werden een jerrycan en een kinderdeken aangetroffen die volgens de vrouw van de dertiger afkomstig waren uit hun woning. De man werd daarop gearresteerd en ontkende eerst maar analyse van de ANPR-camera's en zijn gsm-verkeer toonden aan dat hij wel degelijk ter plaatse was geweest.

Geconfronteerd met die gegevens ging de dertiger dan toch door de knieën. "Mijn cliënt beseft dat hij ernstig in de fout is gegaan maar een gevangenisstraf zou geen oplossing zijn", pleitte zijn advocaat. "Hij heeft hulp en begeleiding nodig voor zijn verslavingsproblematiek."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?